Hoppa till innehåll

Om Oss

Foto: Jäfert, E. – Upplandsgatan anno. 1931

På 50-talet startades Ekström & Son av Ernst Magnus Ekström etablerad på Upplandsgatan, på den tiden var bolaget ett utpräglat maskinservice bolag, med Stockholms alla verkstadsbolag som kunder.

På 60-70 talet var bolaget med om att lägga om Stockholm från
likspänning till växelspänning, under dessa år fick bolaget stora erfarenheter av att lösa alla möjliga eldriftsproblem. När sedan Benzler & Co flyttade till Norrköping på 70-talet blev Ekström & Söner AB lagerhållare av transmissioner i Stockholm, samtidigt blev Ekström & Söner AB även återförsäljare för ASEA sedemera ABB.

Under hela 70-80 talet ökades sortimentet och lagret ut väsentligt vilket gjorde att vi flyttade till större lokaler på Huddiksvallsgatan i mitten av 80-talet. Där vi var verksamma fram till i början på 90-talet då var det dags för ny flytt till Hägersten. Idag finns vi på Storsätragränd, Skärholmen.

Nu har företaget tagits över av en tredje generation, som har utökat verksamheten med inriktning på energibesparning och komponenter kring automation. Det har även lagts ner mycket investeringar kring miljö och hälsa. I dag är bolaget återförsäljare för ett stort antal bolag.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Mattias Ekström

Pratkvarn och storfiskare.

Anders Flodström

Offertguru och pedaldåre.

Mattias Öhman

Meckarkung och trucker.

Jesse Lindblad

Datafrasse från the matrix.

Kent Sandström

Oraklet, kan allt. Lyssna!

Fredrik Lilja

Lyfter, inte allt -men ofta.

Fredde Björkman

Korvkonnässör, rätt tugg.

Helene Greverud

1 + 1 = 3, Queen algebra.

Johan Flodström

Trampar järnet ifrån bror.